Thermomix promo oktober : Thermomix TM6 + gratis cutter & slider voor 1499,- euro | Betaal met ecocheques, consumptiecheques of de koopkrachtpremie.Klik hier
Vogelnestjes in tomatensaus (Thermomix recept)
Ingrediënten
- ingrediënten vogelnestjes
- 8 voorgekookte kwarteleitjes
- 600 g gemengd gehakt
- 1 ei
- 15 g mosterd
- 40 g + 40 g extra paneermeel
- peper en zout
- ingrediënten saus
- 40 g boter
- 40 g bloem
- 300 g volle melk
- 40 g room
- 120 g tomatenpuree
- 1 eetlepel groentebouillon
- 15 g suiker
- scheutje madeira
- 1 snufje nootmuskaat
- peper en zout
Bereiding
- Bereiding vogelnestjes
- Doe het gehakt, ei, mosterd, 40 g paneermeel, peper en zout in de beker en meng, 12 sec / snelheid 4, linksomdraaiend.
- Maak je handen lichtjes nat met koud water en rol de gehaktballetjes met daarin een kwartel-eitje. Wentel de balletjes in het overige paneermeel.
- Leg de balletjes in de bovenste varomaschaal.
- Doe 400 gram water in de mengbeker. Plaats de varomaschaal op de mengbeker en sluit af met het deksel. Stoom 18 min / varoma / snelheid 1.
- Neem de varomaschaal van de beker. Houd de vogelnestjes warm in de oven op 60°C.
- Voor de saus
- Doe boter in de mengbeker en smelt 3 min / 100°C / snelheid 1.
- Voeg de bloem toe en verwarm 2 min / 120°C / snelheid 1.
- Spatel alles naar beneden en verwarm opnieuw, 2 min / 120°C / snelheid 1.
- Voeg de melk, de room, tomatenpuree, bouillonblokje, suiker, Madeira, nootmuskaat, peper en zout toe en kook 6 min / 100°C / snel 4.
- Proef en smaak af met nog wat kruiden. rnOvergiet de vogelnestjes met de tomatensaus en serveer.
Koken met Jan
Wijnendale 83
9700 Oudenaarde
www.kokenmetjan.be
+32 475 78 11 20