Stoverij op zijn Vlaams Afdrukken

Stoverij op zijn Vlaams (Thermomix recept)

Ingrediënten

  • 2 uien
  • klontje boter
  • 600 g rundsstoofvlees (van de nek)
  • 1 boterham
  • 2 el scherpe mosterd (bv tierentyn of woestyn)
  • 2 flesjes van 25 cc bruin bier
  • 1 el bruine suiker
  • 1 el rundsbouillon
  • 3 blaadjes laurier
  • twee takjes tijm
  • 1 el maïzena
  • peper en zout

Bereiding

  1. Bak eerst het stoofvlees aan in een braadpan met een klontje boter tot je een mooi korstje bekomt. Bewaar apart.
  2. Pel de uien en snijd in vier. Doe in de mengbeker en hak 3 sec / snelheid 5.
  3. Spatel naar beneden, doe er de boter bij en stoof 5 min / 120°C / snelheid 1. Maak de beker leeg, voeg de uien bij het stoofvlees.
  4. Plaats nu de blade cover in de beker en doe het stoofvlees erbovenop.
  5. Besmeer de boterham met mosterd.
  6. Doe de boterham, het bier, de bruine suiker, het bouillonblokje, de laurier en de tijm in de beker en laat sudderen, 120 min. / 95°C / snelheid 1. Controleer de gaarheid van het vlees. Kruid met peper en zout.
  7. Controleer ook de consistentie van de saus. Als ze niet dik genoeg is, los dan de maïzena op in wat water en giet die bij de stoverij. Kook 5 min / 100°C / snelheid 1.
Koken met Jan - Workshops, kookdemo's en verkoop Thermomix, Big Green Egg, ...

Koken met Jan
Wijnendale 83
9700 Oudenaarde

www.kokenmetjan.be
+32 475 78 11 20

"Thermomix" is een gedeponeerd handelsmerk van Vorwerk. Deze website wordt niet door Vorwerk ondersteund, toegestaan of gepromoot. Cnudde NV - Officiële verdeler van de Vorwerk Thermomix® voor België, Nederland en Luxemburg. Cnudde NV