Cookies & privacy

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer

Ok
Betaal je Thermomix of Kobold met ecocheques, consumptiecheques of de koopkrachtpremie.Klik hier
Menu
Betaal je Thermomix of Kobold met ecocheques, consumptiecheques of de koopkrachtpremie.Klik hier
Stokbrood - BaguetteAfdrukken

Stokbrood - Baguette (Thermomix recept)

Ingrediënten

  • 100 g ijsblokjes
  • 200 g water
  • 42 g verse gist
  • 500 g tarwebloem voor krokant gebak (franse bloem)
  • 7 g zout

Bereiding

  1. Doe de ijsblokjes in de beker en crush met de turbofunctie, 3 x 1 seconde.
  2. Voeg het water toe en mix, 20 sec / snelheid 9.
  3. Doe de gist en de bloem bij het water en kneed tot een homogeen deeg, 5 min / kneedfunctie.
  4. Voeg het zout toe en kneed, 1 min / kneedfunctie.
  5. Haal het deeg uit de beker, bol op, dek af met een keukenhanddoek en laat een half uur rijzen op kamertemperatuur.
  6. Bestrooi het werkblad met bloem. Klop de lucht uit het deeg. Verdeel het deeg in 3 gelijke stukken, bol op, dek af met een handdoek en laat 20 minuten rijzen.
  7. Sla opnieuw de lucht uit de deegballen en rol ze langwerpig. Leg op een siliconen bakmatje of op bakpapier, bedek met een bebloemde handdoek en laat nog 30 minuten rijzen.
  8. Verwarm de oven voor op 200°C.
  9. Bestuif het deeg met wat water en bak gedurende 20 à 25 minuten af in de voorverwarmde oven tot ze mooi krokant zijn.
  10. Laat afkoelen op een rooster.
Schuif de broden in de oven en verstuif met een plantenspuit flink wat water in de hete oven om een stoomeffect te creëren. Sluit de oven onmiddellijk. De stoom zorgt ervoor dat het stokbrood een krokante korst krijgt.
Koken met Jan - Thermomix, Big Green Egg, Ofyr, ...

Koken met Jan
Wijnendale 83
9700 Oudenaarde

www.kokenmetjan.be
+32 475 78 11 20

"Thermomix" is een gedeponeerd handelsmerk van Vorwerk. Deze website wordt niet door Vorwerk ondersteund, toegestaan of gepromoot. Cnudde NV - Officiële verdeler van de Vorwerk Thermomix® voor België, Nederland en Luxemburg. Cnudde NV