Thermomix promo oktober : Thermomix TM6 + gratis cutter & slider voor 1499,- euro | Betaal met ecocheques, consumptiecheques of de koopkrachtpremie.Klik hier
Roze pepersaus (Thermomix recept)
Ingrediënten
- 25 g chardonnay azijn
- 10 g suiker
- 180 g noilly prat
- sap van 1 citroen
- 1 blokje of 15 g kippenbouillon
- 1 el tomatenpuree
- 200 g room
- 50 g witte porto
- 20 g roze peperbolletjes
- peper en zout
Bereiding
- Doe de Chardonnay azijn en de suiker in de beker en verwarm 5 min / 110°C / snelheid 1.
- Werk in deze bereiding zonder het maatbekertje op het deksel, zo kan de saus sneller inkoken.
- Voeg de Noilly prat, citroensap, kippenbouillon en de tomatenpuree toe en kook, 10 min / 100°C / snelheid 1.
- Voeg de room toe en kook 20 min / 120°C / snelheid 1.
- Voeg de witte porto en roze peperbolletjes toe, kook 8 min / 120°C / snelheid 1, linksomdraaiend.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Wil je de saus wat dikker, gebruik dan de indikfunctie, deze vind je enkel op de TM6. Heb je deze functie niet, laat de saus dan wat inkoken op 98°C.
Heel lekkere saus bij vis, gevogelte of pasta
Koken met Jan
Wijnendale 83
9700 Oudenaarde
www.kokenmetjan.be
+32 475 78 11 20