Rabarbertaart Afdrukken

Rabarbertaart (Thermomix recept)

Ingrediënten

  • 225 g zelfrijzende bloem
  • 150 g melkerijboter
  • 150 g + 100 g fijne suiker
  • 10 g vanillesuiker
  • 3 eieren
  • snufje zout
  • 750 g rabarber
  • sap van 1/4 citroen

Bereiding

  1. Snijd de rabarber in schijfjes van 1 cm dikte, bewaar apart.
  2. Splits de eieren en doe de dooiers in de beker, bewaar de eiwitten koel.
  3. Voeg de bloem, boter, 150 g suiker, vanillesuiker en een snufje zout toe en kneed, 2 min / kneden.
  4. Doe het deeg in een recipiënt en laat een uurtje rusten in de koelkast.
  5. Verwarm de oven voor op 175°C, hete lucht
  6. Bekleed de ronde bakvorm met bakpapier, doe het deeg in de bakvorm en duw deze mooi egaal.
  7. Bekleed het deeg met de rabarber en bak gedurende 30 minuten op 175°C.
  8. Was de beker grondig af en plaats de vlinder.
  9. Doe de eiwitten, 100 g fijne suiker en sap van 1/4 citroen in de beker, klop op 3 min / snelheid 4.
  10. Ondertussen is de taart gebakken, doe nu het opgeklopt eiwit op de taart en bak nog 20 minuten op 150°C
  11. Laat enkele uren afkoelen.
Naar een recept van Nadine Derwael.
Koken met Jan - Workshops, kookdemo's en verkoop Thermomix, Big Green Egg, ...

Koken met Jan
Wijnendale 83
9700 Oudenaarde

www.kokenmetjan.be
+32 475 78 11 20

"Thermomix" is een gedeponeerd handelsmerk van Vorwerk. Deze website wordt niet door Vorwerk ondersteund, toegestaan of gepromoot. Cnudde NV - Officiële verdeler van de Vorwerk Thermomix® voor België, Nederland en Luxemburg. Cnudde NV