Rabarbercompote (Thermomix recept)

Ingrediënten

  • 750 g rabarberstengels
  • 50g water
  • 150 g suiker
  • 1 el maïzena
  • sap van 1/2 sinaasappel

Bereiding

  1. Was de rabarberstengels goed, je hoeft ze niet te schillen. Snijd in stukken van 2 cm.
  2. Doe de stukken samen met het water in de beker en gaar, 18 min / 100°C linksomdraaiend / snelheid 2.
  3. Voeg de suiker toe en kook verder, 1 min / 100°C, linksomdraaiend / snelheid 2.
  4. Los de maïzena op in het sinaasappelsap en giet dit mengsel in de beker. Kook opnieuw gedurende 2 min / 100°C, linksomdraaiend / snelheid 2.
Om de plant niet uit te putten word rabarber, net als asperges, niet meer geoogst na 24 juni (Sint-Jan). Na die datum keert het oxaalzuur van de bladeren terug in de stengels, wat een vervelende bijsmaak oplevert, je kan dit wel neutraliseren door een mespuntje krijt toe te voegen.
Koken met Jan - Workshops, kookdemo's en verkoop Thermomix, Big Green Egg, ...

Koken met Jan
Wijnendale 83
9700 Oudenaarde

www.kokenmetjan.be
+32 475 78 11 20

"Thermomix" is een gedeponeerd handelsmerk van Vorwerk. Deze website wordt niet door Vorwerk ondersteund, toegestaan of gepromoot. Cnudde NV - Officiële verdeler van de Vorwerk Thermomix® voor België, Nederland en Luxemburg. Cnudde NV