Pompoensoep met puntpaprika Afdrukken

Pompoensoep met puntpaprika (Thermomix recept)

Ingrediënten

  • 2 cm gemberwortel
  • 1 ui, in 2 gesneden
  • 1 teentje knoflook
  • een scheutje olijfolie
  • 1 el madrascurry
  • 400 g pompoen (butternut of red kury)
  • 1 rode puntparika
  • 400 g water
  • 1 el groentebouillon
  • peper en een snufje paprikapoeder

Bereiding

  1. Doe de gember, de ui en de look in de beker en hak, 3 sec. / snelheid 5.
  2. Spatel naar beneden, voeg de olijfolie en de madrascurry toe en sauteer, 5 min. / 120°C / snelheid 1.
  3. Snijd de pompoen en de puntpaprika in grove stukken en doe deze in de beker.
  4. Voeg het water, de groetenbouillon en een snufje peper toe en kook, 15 min / 100°C / snelheid 1.
  5. Mix de soep, 1 min. / snelheid 5, opgaand naar snelheid 10.
  6. Werk af met wat paprikapoeder.
Je hoeft de pompoen niet te schillen, de schil geeft een diepere smaak en de Thermomix zal hem wel romig mixen. Ik gebruik altijd groentenbouillon Tello gold van Sublimix, lekker kruidig en glutenvrij.
Koken met Jan - Workshops, kookdemo's en verkoop Thermomix, Big Green Egg, ...

Koken met Jan
Wijnendale 83
9700 Oudenaarde

www.kokenmetjan.be
+32 475 78 11 20

"Thermomix" is een gedeponeerd handelsmerk van Vorwerk. Deze website wordt niet door Vorwerk ondersteund, toegestaan of gepromoot. Cnudde NV - Officiële verdeler van de Vorwerk Thermomix® voor België, Nederland en Luxemburg. Cnudde NV