Pompoensoep met curry Afdrukken

Pompoensoep met curry (Thermomix recept)

Ingrediënten

  • 20 g gemberwortel
  • 1 sjalot
  • een scheutje olijfolie
  • 1 tl madrascurry
  • 500 g butternutpompoen
  • 500 g water
  • 1 el groentenbouillon
  • peper en zout

Bereiding

  1. Doe de gember en de sjalot in de beker en hak, 3 sec. / snelheid 5.
  2. Spatel naar beneden, voeg de olijfolie en de Madrascurry toe en sauteer, 5 min. / 120°C / snelheid 1.
  3. Snijd de butternutpompoen in grove stukken (je hoeft de butternut niet te schillen) en voeg toe in de beker, hak 5 sec. / snelheid 5.
  4. Voeg het water en de bouillon toe en kook, 12 min. / 100°C / snelheid 1.
  5. Mix de soep, 1 min. / snelheid 4, opgaand naar snelheid 10.
  6. Serveer de soep warm, werk eventueel af met wat korianderblaadjes
Je kan de groetenbouillon vervangen door een eetlepel Oosterse currysoep van Sublimix, dit geeft nog meer diepgang aan je recept.
Koken met Jan - Workshops, kookdemo's en verkoop Thermomix, Big Green Egg, ...

Koken met Jan
Wijnendale 83
9700 Oudenaarde

www.kokenmetjan.be
+32 475 78 11 20

"Thermomix" is een gedeponeerd handelsmerk van Vorwerk. Deze website wordt niet door Vorwerk ondersteund, toegestaan of gepromoot. Cnudde NV - Officiële verdeler van de Vorwerk Thermomix® voor België, Nederland en Luxemburg. Cnudde NV