Muhammara (Thermomix recept)

Ingrediënten

  • 3 rode paprika's
  • 1 tl komijnzaadjes
  • 1 tl chilivlokken
  • 2 teentjes knoflook, zonder de kiem
  • 1 el granaatappelmelasse
  • 50 g walnoten
  • 50 g broodkruim
  • sap van 1/2 citroen
  • 2 el olijfolie
  • snufje zout

Bereiding

  1. Warm de oven voor op 200°C.
  2. Leg de paprika’s op een ovenschaal en rooster ze gedurende 30 à 35 minuten. Draai regelmatig om tot ze aan de buitenkant zwartgeblakerd zijn. Doe in een plastic zak, knoop deze dicht en laat afkoelen. Na een kwartiertje kun je ze gemakkelijk ontvellen. (of koop een pot gegrilde, ontvelde paprika’s).
  3. Doe de komijn, chilivlokken en look in de beker, mix 20 sec. / snelheid 8.
  4. Voeg de gepelde rode paprika’s, granaatappelmelasse, walnoten, broodkruim, citroensap, olijfolie en zout toe, mix 10 sec. / snelheid 5.
  5. Gebruik als dipsaus met een grissini, toastje of Libanees platbrood.
Muhammara is een gezonde paprikadip uit de Libanese keuken. Hij smaakt verrassend zoet, zuur, pittig én zout. De naam leent zich aan de rode kleur van het gerecht, in het Arabisch betekent Hamra rood. Muhammara betekent “de rode”.
Koken met Jan - Workshops, kookdemo's en verkoop Thermomix, Big Green Egg, ...

Koken met Jan
Wijnendale 83
9700 Oudenaarde

www.kokenmetjan.be
+32 475 78 11 20

"Thermomix" is een gedeponeerd handelsmerk van Vorwerk. Deze website wordt niet door Vorwerk ondersteund, toegestaan of gepromoot. Cnudde NV - Officiële verdeler van de Vorwerk Thermomix® voor België, Nederland en Luxemburg. Cnudde NV