Cookies & privacy

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer

Ok
Thermomix prijsopslag vanaf 1 Juli 2022Klik hier
Menu
Thermomix prijsopslag vanaf 1 Juli 2022Klik hier
Mojo rojoAfdrukken

Mojo rojo (Thermomix recept)

Ingrediënten

  • 4 rode puntpaprika's
  • 3 rode chilipepers
  • 5 teentjes knoflook, zonder de kiem
  • 1 tl komijnzaad
  • 1 tl korianderzaad
  • 1 el paprikapoeder
  • 1 el fleur de sel
  • 100 g olijfolie
  • 50 g witte wijnazijn

Bereiding

  1. Warm de oven voor op 200°C.
  2. Leg de paprika’s op een ovenschaal en rooster ze gedurende 30 à 35 minuten. Draai regelmatig om tot ze aan de buitenkant zwartgeblakerd zijn. Doe in een plastic zak, knoop deze dicht en laat afkoelen. Na een kwartiertje kun je ze gemakkelijk ontvellen. (of koop een pot gegrilde, ontvelde paprika’s).
  3. Doe de paprika's samen met de chilipepers (zonder de zaadlijsten) en de look in de beker en hak, 5 sec / snelheid 5.
  4. Voeg de rest van de ingrediënten toe en mix, 1 min / snelheid 8.
  5. Breng op smaak met een extra scheutje witte wijnazijn of chardonnayazijn.
Je kunt de mojo zo pikant maken als je zelf wilt door extra chilipepers toe te voegen. Deze variant wordt voornamelijk gegeten in combinatie met vleesgerechten. Deze saus is heel populair op de Canarische eilanden.
Koken met Jan - Thermomix, Big Green Egg, Ofyr, ...

Koken met Jan
Wijnendale 83
9700 Oudenaarde

www.kokenmetjan.be
+32 475 78 11 20

"Thermomix" is een gedeponeerd handelsmerk van Vorwerk. Deze website wordt niet door Vorwerk ondersteund, toegestaan of gepromoot. Cnudde NV - Officiële verdeler van de Vorwerk Thermomix® voor België, Nederland en Luxemburg. Cnudde NV