Thermomix promo oktober : Thermomix TM6 + gratis cutter & slider voor 1499,- euro | Betaal met ecocheques, consumptiecheques of de koopkrachtpremie.Klik hier
Mojo rojo (Thermomix recept)
Ingrediënten
- 4 rode puntpaprika's
- 3 rode chilipepers
- 5 teentjes knoflook, zonder de kiem
- 1 tl komijnzaad
- 1 tl korianderzaad
- 1 el paprikapoeder
- 1 el fleur de sel
- 100 g olijfolie
- 50 g witte wijnazijn
Bereiding
- Warm de oven voor op 200°C.
- Leg de paprika’s op een ovenschaal en rooster ze gedurende 30 à 35 minuten. Draai regelmatig om tot ze aan de buitenkant zwartgeblakerd zijn. Doe in een plastic zak, knoop deze dicht en laat afkoelen. Na een kwartiertje kun je ze gemakkelijk ontvellen. (of koop een pot gegrilde, ontvelde paprika’s).
- Doe de paprika's samen met de chilipepers (zonder de zaadlijsten) en de look in de beker en hak, 5 sec / snelheid 5.
- Voeg de rest van de ingrediënten toe en mix, 1 min / snelheid 8.
- Breng op smaak met een extra scheutje witte wijnazijn of chardonnayazijn.
Je kunt de mojo zo pikant maken als je zelf wilt door extra chilipepers toe te voegen. Deze variant wordt voornamelijk gegeten in combinatie met vleesgerechten. Deze saus is heel populair op de Canarische eilanden.
Koken met Jan
Wijnendale 83
9700 Oudenaarde
www.kokenmetjan.be
+32 475 78 11 20