Meergranenbrood (Thermomix recept)

Ingrediënten

  • 500 g meergranenbloem
  • 20 g verse gist
  • 260 g water
  • 25 g boter
  • 7 g zout
  • een handvol mengeling van granen en zaden

Bereiding

  1. Doe de bloem, de gist en het water in de beker, kneed 5 min. / stand kneden
  2. Voeg de boter en het zout toe en kneed nogmaals 2 min. / stand kneden
  3. Kijk of de deeg mooi glad is en voeg eventueel nog wat extra water toe, kneed dan nogmaals 1 min. / stand kneden
  4. Draai de beker om en laat het deeg uit de beker vallen, verwijder de restjes van de deeg en bol deze op .
  5. Laat 30 minuten rijzen onder een handdoek
  6. Sla de lucht uit het deeg, bol hem op en leg op een bakplaat bekleed met een bakpapier. Bevochtig de bovenkant van het deeg en strooi er de tranenmix op.
  7. Laat 40 minuten rijzen onder een handdoek tot het deeg in volume verdubbeld is.
  8. Verwarm de oven op 210°C. Bak het brood gedurende 20 minuten in de voorverwarmde oven. Verminder de temperatuur tot 190°C en bak nog 20 minuten.
Koken met Jan - Workshops, kookdemo's en verkoop Thermomix, Big Green Egg, ...

Koken met Jan
Wijnendale 83
9700 Oudenaarde

www.kokenmetjan.be
+32 475 78 11 20

"Thermomix" is een gedeponeerd handelsmerk van Vorwerk. Deze website wordt niet door Vorwerk ondersteund, toegestaan of gepromoot. Cnudde NV - Officiële verdeler van de Vorwerk Thermomix® voor België, Nederland en Luxemburg. Cnudde NV