Open op Paasmaandag 🐣🐣🐣 Pizzademo in de namiddag.Klik hier
Macaroni met ham en kaassaus (Thermomix recept)
Ingrediënten
- 200 g gruyère
- 1 ui
- 20 g olijfolie
- 600 g melk
- 250 g room
- 1/2 tl zout
- snufje nootmuskaat
- 375 g korte macaroni
- 300 g ham
- 4 eierdooiers
Bereiding
- Snijd de kaas grof, doe in de beker en maal, 4 sec. / snelheid 8, bewaar apart.
- Doe de ui in de beker en hak, 3 sec. / snelheid 5.
- Spatel naar beneden, voeg de olie toe en sauteer, 3 min. / 100°C / snelheid 1.
- Voeg de melk, room, ,zout en nootmuskaat toe en kook, 5 min. 100°C / snelheid 1
- Doe de pasta bij de saus en meng die er goed onder. Gaar gedurende de tijd die aangegeven staat op de verpakking / 100°C / snelheid 0,5, linksomdraaiend.
- Controleer of de pasta gaar is en laat zonodig wat langer garen.
- Voeg de ham en de gemalen kaas toe en meng, 3 min. / 70°C / snelheid 0,5, linksomdraaiend.
- Serveer met een rauwe eierdooier.
Serveer deze macaroni ook als aperitiefhapje in kleine kommetjes en werk af met een dooier van kwartelei en wat fijngesneden bieslook.
Koken met Jan
Wijnendale 83
9700 Oudenaarde
www.kokenmetjan.be
+32 475 78 11 20