Cookies & privacy

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer

Ok
Menu
Kruidenkoek met gemberAfdrukken

Kruidenkoek met gember (Thermomix recept)

Ingrediënten

  • 4 cm gemberwortel
  • 4 stukken stemgember
  • 350 g suiker
  • 200 g boter op kamertemperatuur
  • 170 g ahornsiroop
  • 170 g water
  • 20 g speculaaskruiden
  • rasp van 1 sinaasappel
  • 40 g gembersiroop
  • 700 g zelfrijzende bloem
  • 8 g zout
  • 1 ei
  • 1 bakvorm 28 cm (emile henri)

Bereiding

  1. Schil de gember en plaats deze in de beker, samen met de stemgember. 3 sec/snelheid 7
  2. Voeg hierbij de suiker, boter, ahornsiroop, speculaaskruiden, water, rasp van sinaasappel en de gembersiroop, verwarm. 4 min/40°C/snelheid 2
  3. Doe er nu de bloem, het ei en het zout bij en kneed tot een mooi beslag. 3 min, stand kneden.
  4. Doe het beslag in een vuurvaste schotel en bak de gemberkoek gedurende 40 minuten op 180°C.
Koken met Jan - Thermomix, Big Green Egg, Ofyr, ...

Koken met Jan
Wijnendale 83
9700 Oudenaarde

www.kokenmetjan.be
+32 475 78 11 20

"Thermomix" is een gedeponeerd handelsmerk van Vorwerk. Deze website wordt niet door Vorwerk ondersteund, toegestaan of gepromoot. Cnudde NV - Officiële verdeler van de Vorwerk Thermomix® voor België, Nederland en Luxemburg. Cnudde NV