Thermomix promo december : TM6 + Gratis beker & slider €1499,- | ALTIJD VOORRAADKlik hier
Kruidenkoek met gember (Thermomix recept)
Ingrediënten
- 4 cm gemberwortel
- 4 stukken stemgember
- 350 g suiker
- 200 g boter op kamertemperatuur
- 170 g ahornsiroop
- 170 g water
- 20 g speculaaskruiden
- rasp van 1 sinaasappel
- 40 g gembersiroop
- 700 g zelfrijzende bloem
- 8 g zout
- 1 ei
- 1 bakvorm 28 cm (emile henri)
Bereiding
- Schil de gember en plaats deze in de beker, samen met de stemgember. 3 sec/snelheid 7
- Voeg hierbij de suiker, boter, ahornsiroop, speculaaskruiden, water, rasp van sinaasappel en de gembersiroop, verwarm. 4 min/40°C/snelheid 2
- Doe er nu de bloem, het ei en het zout bij en kneed tot een mooi beslag. 3 min, stand kneden.
- Doe het beslag in een vuurvaste schotel en bak de gemberkoek gedurende 40 minuten op 180°C.
Koken met Jan
Wijnendale 83
9700 Oudenaarde
www.kokenmetjan.be
+32 475 78 11 20