Wist je dat je bij Koken met Jan kan betalen met consumptiecheques?
Klaaskoeken Afdrukken

Klaaskoeken (Thermomix recept)

Ingrediënten

  • 500 g tarwebloem
  • 35 g verse gist
  • 50 g kristalsuiker
  • 230 g volle melk
  • 2 eierdooiers
  • 60 g ongezouten boter
  • 10 g zout
  • 1 ei
  • 20 g expresso koffie

Bereiding

  1. Doe de bloem, gist, kristalsuiker, melk en eierdooiers in de beker en kneed, 4 min / stand kneden.
  2. Voeg de boter en het zout toe en kneed, 3 min / stand kneden.
  3. Bol het deeg op en laat 30 minuten afgedekt rijzen.
  4. Verdeel het deeg in stukken van 90 g, gebruik hiervoor de weegschaal van je Thermomix.
  5. Bol de stukken deeg op tot mooie bolletjes en laat 10 minuten rusten onder een keukenhanddoek.
  6. Duw de bollen plat en vorm een nieuwe bol, laat terug 10 minuten rusten.
  7. Vorm nu een worst van ongeveer 10 cm lang door ze onder je handpalm over het werkblad te rollen.
  8. Met de zijkant van je hand vorm je de hals en het hoofd. Knip dan de benen en de armen in. Ook de ogen, mond en neus kun je inknippen.
  9. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de klaaskoeken erop. Dek ze af met een handdoek en laat 45 minuten rusten.
  10. Verwarm de oven voor op 200°C. Klop een ei los samen met de expressokoffie.
  11. Bestrijk de klaaskoeken met het eimengsel en laat nog een kwartier rijzen.
  12. Bak de klaaskoeken gedurende 9 à 10 minuten.
Koken met Jan - Workshops, kookdemo's en verkoop Thermomix, Big Green Egg, ...

Koken met Jan
Wijnendale 83
9700 Oudenaarde

www.kokenmetjan.be
+32 475 78 11 20

"Thermomix" is een gedeponeerd handelsmerk van Vorwerk. Deze website wordt niet door Vorwerk ondersteund, toegestaan of gepromoot. Cnudde NV - Officiële verdeler van de Vorwerk Thermomix® voor België, Nederland en Luxemburg. Cnudde NV