Kaasfondue (Thermomix recept)

Ingrediënten

  • 200 g appenzeller
  • 200 g comté
  • 200 g gruyère
  • 200 g vacherin fribourg
  • 160 g droge witte wijn
  • 2 el kirsch
  • 1 el citroensap
  • 1 el maïzena
  • versgemalen peper
  • mespuntje nootmuskaat
  • 1 teentje knoflook
  • stokbrood

Bereiding

  1. Snijd de kazen grof, doe in de mengbeker en maal, 30 sec. / snelheid 5
  2. Voeg de wijn toe en verwarm, 12 min. / 90°C / snelheid 2.
  3. Meng de kirsch en het citroensap met de maïzena tot een papje. Doe bij de massa in de beker en mix, 10 sec. / snelheid 6.
  4. Kruid af met peper en nootmuskaat en warm nog even door gedurende 2 min. / 90°C / snelheid 3.
  5. Snijd het knoflookteentje overlangs door en wrijf er de caquelon of fonduepot mee in. Giet de fondue in de caquelon en serveer met in blokjes gesneden stokbrood.
Gebruik stokbrood dat minstens een dag oud is. Prik in plaats van stokbrood ook eens een champignon, olijf, plakje chorizo of voorgekookte krieltjes op een vorkje.
Koken met Jan - Workshops, kookdemo's en verkoop Thermomix, Big Green Egg, ...

Koken met Jan
Wijnendale 83
9700 Oudenaarde

www.kokenmetjan.be
+32 475 78 11 20

"Thermomix" is een gedeponeerd handelsmerk van Vorwerk. Deze website wordt niet door Vorwerk ondersteund, toegestaan of gepromoot. Cnudde NV - Officiële verdeler van de Vorwerk Thermomix® voor België, Nederland en Luxemburg. Cnudde NV