Cookies & privacy

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer

Ok
Thermomix promo oktober : Thermomix TM6 + gratis cutter & slider voor 1499,- euro | Betaal met ecocheques, consumptiecheques of de koopkrachtpremie.Klik hier
Menu
Thermomix promo oktober : Thermomix TM6 + gratis cutter & slider voor 1499,- euro | Betaal met ecocheques, consumptiecheques of de koopkrachtpremie.Klik hier
KaasfondueAfdrukken

Kaasfondue (Thermomix recept)

Ingrediënten

  • 200 g appenzeller
  • 200 g comté
  • 200 g gruyère
  • 200 g vacherin fribourg
  • 160 g droge witte wijn
  • 2 el kirsch
  • 1 el citroensap
  • 1 el maïzena
  • versgemalen peper
  • mespuntje nootmuskaat
  • 1 teentje knoflook
  • stokbrood

Bereiding

  1. Snijd de kazen grof, doe in de mengbeker en maal, 30 sec. / snelheid 5
  2. Voeg de wijn toe en verwarm, 12 min. / 90°C / snelheid 2.
  3. Meng de kirsch en het citroensap met de maïzena tot een papje. Doe bij de massa in de beker en mix, 10 sec. / snelheid 6.
  4. Kruid af met peper en nootmuskaat en warm nog even door gedurende 2 min. / 90°C / snelheid 3.
  5. Snijd het knoflookteentje overlangs door en wrijf er de caquelon of fonduepot mee in. Giet de fondue in de caquelon en serveer met in blokjes gesneden stokbrood.
Gebruik stokbrood dat minstens een dag oud is. Prik in plaats van stokbrood ook eens een champignon, olijf, plakje chorizo of voorgekookte krieltjes op een vorkje.
Koken met Jan - Thermomix, Big Green Egg, Ofyr, ...

Koken met Jan
Wijnendale 83
9700 Oudenaarde

www.kokenmetjan.be
+32 475 78 11 20

"Thermomix" is een gedeponeerd handelsmerk van Vorwerk. Koken met Jan is een officiële verdeler van de Vorwerk Thermomix® voor België, Nederland en Luxemburg. Vorwerk