Hollandaise saus (Thermomix recept)

Ingrediënten

  • 200 g melkerijboter
  • 30 g witte wijnazijn
  • 30 g water
  • 30 g citroensap
  • 6 eierdooiers
  • mespuntje cayennepeper
  • peper en zout

Bereiding

  1. Smelt de boter in een pannetje, zet apart.
  2. Zet de vlinder op het mes.
  3. Doe alle ingredienten in de beker, met uitzondering van de boter en klop op, 75°C / 6 min. / snelheid 3,5.
  4. Giet tijdens de laatste minuut, de gesmolten boter straalsgewijs door de opening langs boven.
  5. Smaak eventueel nog wat af met extra peper en zout.
Koken met Jan - Workshops, kookdemo's en verkoop Thermomix, Big Green Egg, ...

Koken met Jan
Wijnendale 83
9700 Oudenaarde

www.kokenmetjan.be
+32 475 78 11 20

"Thermomix" is een gedeponeerd handelsmerk van Vorwerk. Deze website wordt niet door Vorwerk ondersteund, toegestaan of gepromoot. Cnudde NV - Officiële verdeler van de Vorwerk Thermomix® voor België, Nederland en Luxemburg. Cnudde NV