Groene pepersaus Afdrukken

Groene pepersaus (Thermomix recept)

Ingrediënten

  • 25 g witte wijnazijn
  • 10 g suiker
  • 150 g droge witte wijn
  • 50 g cognac
  • 1 blokje of 15 g rundsboullon of pepersaus van sublimix
  • 200 g room
  • 50 g porto
  • 50 g groene peperbolletjes
  • peper en zout

Bereiding

  1. Doe de witte wijnazijn en de suiker in de beker en verwarm 5 min / 110°C / snelheid 1.
  2. Voeg de witte wijn, Cognac en rundsbouillon toe en kook, 10 min / 100°C / snelheid 1.
  3. Voeg de room toe en kook 20 min / 120°C / snelheid 1.
  4. Voeg de porto en groene peperbolletjes toe, kook 8 min / 120°C / snelheid 1, linksomdraaiend.
  5. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Wil je de saus wat dikker, gebruik dan de indikfunctie, deze vind je enkel op de TM6. Heb je deze functie niet, laat de saus dan wat inkoken op 98°C.
Werk zonder maatbekertje, zo kan de saus beter inkoken.
Koken met Jan - Workshops, kookdemo's en verkoop Thermomix, Big Green Egg, ...

Koken met Jan
Wijnendale 83
9700 Oudenaarde

www.kokenmetjan.be
+32 475 78 11 20

"Thermomix" is een gedeponeerd handelsmerk van Vorwerk. Deze website wordt niet door Vorwerk ondersteund, toegestaan of gepromoot. Cnudde NV - Officiële verdeler van de Vorwerk Thermomix® voor België, Nederland en Luxemburg. Cnudde NV