Grissini (Thermomix recept)

Ingrediënten

  • 35 g parmezaanse kaas, in stukken gesneden
  • 50 g boter
  • 200 g melk
  • 15 g verse gist
  • 280 g bloem (surfina)
  • snufje zout

Bereiding

  1. Doe de Parmezaanse kaas in de beker en hak, 5 sec. / snelheid 10. Bewaar apart.
  2. Doe de boter in de beker en smelt, 90 sec. / 50°C / snelheid 1.
  3. Voeg de melk en de gist toe en meng, 10 sec. / snelheid 3.
  4. Voeg de bloem, de kaas en het snufje zout toe en kneed, 4 min. / stand kneden.
  5. Haal de deeg uit de beker, bol op, dek af met een keukenhanddoek en laat een half uur rijzen op kamertemperatuur.
  6. Leg de deeg nu in een recipiënt en laat enkele uren rusten in de koelkast, bedekt met een handdoek.
  7. Verwarm de oven op 150°C.
  8. Maak kleine bolletjes en rol deze tot fijne stokjes, leg ze naast elkaar op een bakmatje.
  9. Bak ze 30 minuten op 150°C tot ze krokant zijn.
Koken met Jan - Workshops, kookdemo's en verkoop Thermomix, Big Green Egg, ...

Koken met Jan
Wijnendale 83
9700 Oudenaarde

www.kokenmetjan.be
+32 475 78 11 20

"Thermomix" is een gedeponeerd handelsmerk van Vorwerk. Deze website wordt niet door Vorwerk ondersteund, toegestaan of gepromoot. Cnudde NV - Officiële verdeler van de Vorwerk Thermomix® voor België, Nederland en Luxemburg. Cnudde NV