Glühwein (Thermomix recept)

Ingrediënten

  • 1/2 biocitroen met de schil
  • 1/2 biosinaasappel met de schil
  • 250 g water
  • 80 g bruine suiker
  • 20 g honing
  • 2 kaneelstokken
  • 2 kruidnagels
  • 1 vanillestok (gesplitst)
  • snufje nootmuskaat
  • 5 kardemombonen geplet
  • 750 g rode wijn
  • 50 g donkere rum

Bereiding

  1. Doe de citroen en de sinaasappel in de beker en mix, 2 x turbo, 1 seconde.
  2. Voeg de andere ingrediënten toe, met uitzondering van de rode wijn en de rum en verwarm 5 min. / 100°C / snelheid 1.
  3. Voeg de rode wijn en de rum toe en verarm nog 7 min. / 80°C / snelheid 1.
  4. Plaats het stoommandje in de beker en gebruik dit als filter bij het uitgieten van de glühwein. Gebruik de spatel om het stoommandje tegen te houden.
Koken met Jan - Workshops, kookdemo's en verkoop Thermomix, Big Green Egg, ...

Koken met Jan
Wijnendale 83
9700 Oudenaarde

www.kokenmetjan.be
+32 475 78 11 20

"Thermomix" is een gedeponeerd handelsmerk van Vorwerk. Deze website wordt niet door Vorwerk ondersteund, toegestaan of gepromoot. Cnudde NV - Officiële verdeler van de Vorwerk Thermomix® voor België, Nederland en Luxemburg. Cnudde NV