Opendeurdagen op zaterdag 1 en zondag 2 november, kom genieten van een lekker Jura koffie !Klik hier
Geutelingen (Thermomix recept)
Ingrediënten
- 4 eieren
 - 695 g volle melk
 - 500 g fijne tarwebloem (met laag asgehalte)
 - 5 g zout
 - naar smaak (0,1 à 0,2 g) kaneel
 - 33 g verse gist
 - 60 g lauw water
 
Bereiding
- Splits de eidooiers van het eigeel, bewaar apart.
 - Doe de melk in de beker en verwarm, 5 min / 50°C / snelheid 1.
 - Voeg de eierdooiers, zout en kaneel toe en meng, 20 sec / snelheid 4.
 - Voeg de bloem toe en meng, 30 sec / snelheid 5. Spatel naar beneden.
 - Los de gist op in het lauw water en voeg dit bij toe in de beker, meng 20 sec / snelheid 8. Doe de massa in een ruime kom.
 - Was de beker grondig uit of gebruik een verse beker.
 - Zet de vlinder op het mes, voeg het eiwit en een snufje zout toe en klop op, 3 min / snelheid 4.
 - Spatel het opgeklopte eiwit onder het deeg.
 - Laat het deeg 60 à 70 minuten (afhankelijk van omgevingstemperatuur) afgedekt rijzen rijzen tot je bellen van koolzuurgas ziet bovenkomen. (startvolume x3)
 - Bak de geutelingen in een houtoven, op de vloer met open vlam, liefst aan elke zijde een vuurhaard. Niet te dicht tegen de vuurhaard.rnVloertemperatuur: +310°CrnBaktijd: tot ze mooi bruin (niet zwart) zien.
 
Recept van Pieter De Koekelare, omgezet naar Thermomix
Koken met Jan
	Wijnendale 83
	9700 Oudenaarde
www.kokenmetjan.be
	+32 475 78 11 20
