Geutelingen Afdrukken

Geutelingen (Thermomix recept)

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 695 g volle melk
  • 500 g fijne tarwebloem (met laag asgehalte)
  • 5 g zout
  • naar smaak (0,1 à 0,2 g) kaneel
  • 33 g verse gist
  • 60 g lauw water

Bereiding

  1. Splits de eidooiers van het eigeel, bewaar apart.
  2. Doe de melk in de beker en verwarm, 5 min / 50°C / snelheid 1.
  3. Voeg de bloem, eierdooiers, zout en kaneel toe en meng, 20 sec / snelheid 4.
  4. Voeg de bloem toe en meng, 30 sec / snelheid 5. Spatel naar beneden.
  5. Los de gist op in het lauw water en voeg dit bij toe in de beker, meng 20 sec / snelheid 8. Doe de massa in een ruime kom.
  6. Was de beker grondig uit of gebruik een verse beker.
  7. Zet de vlinder op het mes, voeg het eiwit en een snufje zout toe en klop op, 3 min / snelheid 4.
  8. Spatel het opgeklopte eiwit onder het deeg.
  9. Laat het deeg 60 à 70 minuten (afhankelijk van omgevingstemperatuur) afgedekt rijzen rijzen tot je bellen van koolzuurgas ziet bovenkomen. (startvolume x3)
  10. Bak de geutelingen in een houtoven, op de vloer met open vlam, liefst aan elke zijde een vuurhaard. Niet te dicht tegen de vuurhaard. Vloertemperatuur: +310°C Baktijd: tot ze mooi bruin (niet zwart) zien.
Recept van Pieter De Koekelare, omgezet naar Thermomix
Koken met Jan - Workshops, kookdemo's en verkoop Thermomix, Big Green Egg, ...

Koken met Jan
Wijnendale 83
9700 Oudenaarde

www.kokenmetjan.be
+32 475 78 11 20

"Thermomix" is een gedeponeerd handelsmerk van Vorwerk. Deze website wordt niet door Vorwerk ondersteund, toegestaan of gepromoot. Cnudde NV - Officiële verdeler van de Vorwerk Thermomix® voor België, Nederland en Luxemburg. Cnudde NV