Garnaalkroketten Afdrukken

Garnaalkroketten (Thermomix recept)

Ingrediënten

  • 100 g emmental
  • 700 g ongepelde grijze garnalen
  • scheutje olijfolie
  • 500 g water
  • 500 g witte wijn
  • 80g boter
  • 120 g bloem
  • peper en zout
  • cayennepeper
  • 2 blaadjes gelatine
  • kneepje citroensap
  • - om te paneren
  • 2 eieren
  • scheutje spuitwater
  • bloem
  • paneermeel

Bereiding

  1. Snijd de kaas grof en maal, 8 sec / snelheid 8. Houd apart.
  2. Pel de garnalen en bewaar koel.
  3. Doe de garnaalpellen en een scheutje olijfolie in de beker en stoof aan, 3 min / 120°C / snelheid 1.
  4. Voeg water en witte wijn toe, kook 30 min / 100°C / snelheid 1, zonder het dopje zodat de fumet kan inkoken.
  5. Zeef nu de fumet door het stoommandje in een kom, duw nog eens goed op de garnaalpellen zodat al de sappen loskomen.
  6. Week ondertussen de gelatine in koud water.
  7. Snijd de boter in stukjes en smelt in de beker, 2 min. / 90°C / snelheid 1.
  8. Voeg 750 g garnalenfumet toe, samen met de bloem en kook 12 min / 90°C / snelheid 3.
  9. Kruid af met peper, zout en en snufje cayennepeper.
  10. Knijp de gelatine uit en doe in de beker samen met de gepelde garnalen, de gemalen kaas en een kneepje citroensap., Meng 30 sec / snelheid 2, linksomdraaiend.
  11. Bekleed een langwerpige schaal met huishoudfolie en laat de randen overhangen. Stort het beslag in de schaal in een laag van een vijftal centimer, dek af met huishoudfolie en laat een nacht opstijven in de koelkast.
  12. Haal het beslag uit de koelkast, verwijder de bovenste laag huishoudfolie en draai de schaal om op een met bloem bestoven werkblad. Verwijder de overige huishoudfolie.
  13. Neem drie diepe borden om te paneren. Doe de bloem in het eerste bord. Klop de eieren in het tweede bord los met een scheutje spuitwater. Doe het paneermeel in het derde bord.
  14. Snijd het beslag in balkjes. Vorm een balkje met de hand tot een kroket, haal door de bloem, dan door het losgeklopte ei en als laatste door het paneermeel.
  15. Laat de kroketten opnieuw opstijven in de koelkast.
  16. Verwarm een frietketel voor op 180°C. Leg niet teveel kroketten in het mandje en bak afhankelijk van de grootte in drie tot zes minuten goudbruin.
Koken met Jan - Workshops, kookdemo's en verkoop Thermomix, Big Green Egg, ...

Koken met Jan
Wijnendale 83
9700 Oudenaarde

www.kokenmetjan.be
+32 475 78 11 20

"Thermomix" is een gedeponeerd handelsmerk van Vorwerk. Deze website wordt niet door Vorwerk ondersteund, toegestaan of gepromoot. Cnudde NV - Officiële verdeler van de Vorwerk Thermomix® voor België, Nederland en Luxemburg. Cnudde NV