Flantaart uit Leuven (Thermomix recept)

Ingrediënten

  • voor de deeg voor één taart :
  • 30 g lauwe melk
  • 10 g verse gist
  • 50 g zachte boter
  • 125 g bloem
  • 30 g fijne suiker
  • 1 ei
  • voor het beslag :
  • 500 g volle melk
  • 4 eieren
  • 130 g fijne suiker
  • 30 g patisseriebloem
  • 350 g custard (zie recept op website)

Bereiding

  1. VOOR HET DEEG :
  2. Los de gist op in de lauwe melk. Bewaar apart.
  3. Doe de boter, bloem, suiker en het ei in de beker en mix, 50 sec / snelheid 3.
  4. Voeg nu de opgeloste gist toe en kneed 2 minuten met de deegfunctie.
  5. Pak het deeg in met vershoudfolie en laat een nacht rusten in de koelkast.
  6. VOOR HET BESLAG :
  7. Plaats de vlinder op het mes
  8. Doe de melk, eieren, suiker en patisseriebloem in de beker en meng, 30 sec / snelheid 4.
  9. Voeg de custard toe en klop op, 1 min / snelheid 4.
  10. VOOR DE TAART :
  11. Verwarm de oven voor op 170°C.
  12. Rol de vooraf gemaakte deeg uit en druk deze in de taartenvorm, prik met een vork in het deeg.
  13. Giet nu het beslag in de taartvorm en bak 70 minuten op 170°C.
  14. Als de taart gebakken is haal je ze uit de oven en draait ze om op een taartrooster. Eventjes laten rusten tot de tekening van de taartrooster verschijnt. Neem dan een andere taartrooster en draai de vorm terug om.
  15. Laat de taart een uurtje afkoelen op kamertemperatuur en dan nog eens 2 uur in de koelkast. Of gewoon een nachtje in de kelder.
Receptje van mijn vrienden Wilfried en Magda
Koken met Jan - Workshops, kookdemo's en verkoop Thermomix, Big Green Egg, ...

Koken met Jan
Wijnendale 83
9700 Oudenaarde

www.kokenmetjan.be
+32 475 78 11 20

"Thermomix" is een gedeponeerd handelsmerk van Vorwerk. Deze website wordt niet door Vorwerk ondersteund, toegestaan of gepromoot. Cnudde NV - Officiële verdeler van de Vorwerk Thermomix® voor België, Nederland en Luxemburg. Cnudde NV