Cookies & privacy

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer

Ok
Opgelet, in de week van 15 april zijn de openingsuren tijdelijk aangepast.Klik hier
Menu
Opgelet, in de week van 15 april zijn de openingsuren tijdelijk aangepast.Klik hier
ChocoladesausAfdrukken

Chocoladesaus (Thermomix recept)

Ingrediënten

  • 300 g chocolade 54% cacao (callebaut 811nv)
  • 1 vanillestok
  • 160 g water
  • 40 g suiker
  • 40 g boter

Bereiding

  1. Doe de chocolade in de beker en hak, 15 sec / snelheid 7.
  2. Snijd de vanillestok doormidden en schraap er het merg uit.
  3. Spatel de chocolade naar beneden, voeg water, suiker en merg van de vanillestok toe en smelt, 3 min / 60°C / snelheid 4.
  4. Spatel naar beneden en smelt verder, 3 min / 60°C / snelheid 3.
  5. Voeg een klontje boter toe en meng, 30 sec / snelheid 3.
  6. Giet de saus in een voorverwarmd kannetje en serveer onmiddellijk.
Lekker bij een dame blanche, poire belle hélène, aardbeien, pannenkoeken, wafels, ...
Koken met Jan - Thermomix, Big Green Egg, Ofyr, ...

Koken met Jan
Wijnendale 83
9700 Oudenaarde

www.kokenmetjan.be
+32 475 78 11 20

"Thermomix" is een gedeponeerd handelsmerk van Vorwerk. Deze website wordt niet door Vorwerk ondersteund, toegestaan of gepromoot. Cnudde NV - Officiële verdeler van de Vorwerk Thermomix® voor België, Nederland en Luxemburg. Cnudde NV