Chocoladesaus Afdrukken

Chocoladesaus (Thermomix recept)

Ingrediënten

  • 300 g chocolade 54% cacao (callebaut 811nv)
  • 1 vanillestok
  • 160 g water
  • 40 g suiker
  • 40 g boter

Bereiding

  1. Doe de chocolade in de beker en hak, 15 sec / snelheid 7.
  2. Snijd de vanillestok doormidden en schraap er het merg uit.
  3. Spatel de chocolade naar beneden, voeg water, suiker en merg van de vanillestok toe en smelt, 3 min / 60°C / snelheid 4.
  4. Spatel naar beneden en smelt verder, 3 min / 60°C / snelheid 3.
  5. Voeg een klontje boter toe en meng, 30 sec / snelheid 3.
  6. Giet de saus in een voorverwarmd kannetje en serveer onmiddellijk.
Lekker bij een dame blanche, poire belle hélène, aardbeien, pannenkoeken, wafels, ...
Koken met Jan - Workshops, kookdemo's en verkoop Thermomix, Big Green Egg, ...

Koken met Jan
Wijnendale 83
9700 Oudenaarde

www.kokenmetjan.be
+32 475 78 11 20

"Thermomix" is een gedeponeerd handelsmerk van Vorwerk. Deze website wordt niet door Vorwerk ondersteund, toegestaan of gepromoot. Cnudde NV - Officiële verdeler van de Vorwerk Thermomix® voor België, Nederland en Luxemburg. Cnudde NV