Brusselse wafels (Thermomix recept)

Ingrediënten

  • 8 eieren
  • 400 g melk
  • 400 g bruiswater
  • 42 g verse gist
  • 250 g boter
  • 500 g zelfrijzende bloem
  • snufje zout

Bereiding

  1. Scheid de eigelen van de eiwitten
  2. Doe de melk, gist, en het bruiswater in de beker en verwarm, 3 min. / 37°C / snelheid 3
  3. Voeg de boter toe en meng, 3 min / 37°C / snelheid 2
  4. Voeg de bloem toe en meng, 20 sec. / snelheid 4
  5. Spatel de restjes die aan de zijkant van de beker kleven naar beneden en meng nogmaals, 10 sec / snelheid 4,5
  6. Laat de Thermomix gedurende 30 sec. draaien op snelheid 3, voeg de eierdooiers toe langs de opening van bovenaf. Doe het mengsel in een apart recipiënt
  7. Neem een verse beker (of was je eerste beker heel grondig af). Zet de vlinder op het mes, voeg de eiwitten en een snufje zout toe en klop op, 4 min. / snelheid 3,5
  8. Spatel het eiwit voorzichtig onder het mengsel
  9. Laat het beslag minstens 30 minuten rijzen onder een vochtige handdoek op een warme plaats
Koken met Jan - Workshops, kookdemo's en verkoop Thermomix, Big Green Egg, ...

Koken met Jan
Wijnendale 83
9700 Oudenaarde

www.kokenmetjan.be
+32 475 78 11 20

"Thermomix" is een gedeponeerd handelsmerk van Vorwerk. Deze website wordt niet door Vorwerk ondersteund, toegestaan of gepromoot. Cnudde NV - Officiële verdeler van de Vorwerk Thermomix® voor België, Nederland en Luxemburg. Cnudde NV