Cookies & privacy

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer

Ok
Opgelet, in de week van 15 april zijn de openingsuren tijdelijk aangepast.Klik hier
Menu
Opgelet, in de week van 15 april zijn de openingsuren tijdelijk aangepast.Klik hier
BouillabaisseAfdrukken

Bouillabaisse (Thermomix recept)

Ingrediënten

  • 1 ui, in 4 gesneden
  • 1/2 venkel, in stukken
  • 2 teentjes knoflook
  • 1/2 wit van prei, in ringen
  • 50 g olijfolie
  • 1200 g water
  • 300 g tomaten in blokjes
  • 1 el geconcentreerde tomatenpuree
  • 2 blaadjes laurier
  • enkele saffraandraadjes
  • peper
  • snufje grof zeezout
  • 750 g gewassen viskoppen en graten
  • 2 filets van pieterman
  • 2 filets van zeebarbeel
  • 2 filets van zonnevis
  • 2 langoustines, gepeld
  • 100 g venusschelpen, gespoeld
  • handvol bladpeterselie
  • stokbrood
  • rouille

Bereiding

  1. Doe de uien, venkel en look in de beker en hak, 3 sec. / snelheid 5.
  2. Spatel naar beneden, voeg de prei en olijf olie toe en sauteer, 6 min. / 120°C / snelheid 1.
  3. Voeg water, tomaten, tomatenpuree, laurier, saffron, peper en zout toe en kook, 8 min. / 100°C / snelheid 1.
  4. Voeg viskoppen en graten toe en kook, 20 min. / 100°C / snelheid 1.
  5. Schuim af en zeef door het stoommandje in een kom.
  6. Strijk de bovenste Varomaschaal in met olijfolie en leg er de vis op met het vel naar onder.
  7. Giet de visbouillon in de beker, plaats de Varomaschaal en stoom, 8 min. / Varoma / Snelheid 1.
  8. Verdeel de vis en de schelpjes over de borden en serveer er de vissoep over.
  9. Werk af met fijngesneden baldpeterselie. Serveer met enkele sneetjes geroosterd stokbrood en de rouille.
Koken met Jan - Thermomix, Big Green Egg, Ofyr, ...

Koken met Jan
Wijnendale 83
9700 Oudenaarde

www.kokenmetjan.be
+32 475 78 11 20

"Thermomix" is een gedeponeerd handelsmerk van Vorwerk. Deze website wordt niet door Vorwerk ondersteund, toegestaan of gepromoot. Cnudde NV - Officiële verdeler van de Vorwerk Thermomix® voor België, Nederland en Luxemburg. Cnudde NV