Thermomix promo december : TM6 + Gratis beker & slider €1499,- | ALTIJD VOORRAADKlik hier
Blackwellsaus "Camps" (Thermomix recept)
Ingrediënten
- 1 sjalot
- een klontje boter
- 160 g droge witte wijn
- 120 g kalfsbouillon
- 180 g room
- 120 g pickles van camps
- peper en zout
Bereiding
- Pel de sjalot, snijd in 2 en doe deze in de beker, hak 3 sec / snelheid 5.
- Spatel naar beneden, voeg een klontje boter toe en stoof aan, 5 min / 120°C / snelheid 1.
- Werk in deze bereiding zonder het maatbekertje op het deksel, zo kan de saus sneller inkoken.
- Voeg de witte wijn en de kalfsbouillon toe en kook, 10 min / 100°C / snelheid 1.
- Voeg de room toe en kook 20 min / 120°C / snelheid 1.
- Voeg de pickles toe, kook 4 min / 120°C / snelheid 2,5, linksomdraaiend.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Wil je de saus wat dikker, gebruik dan de indikfunctie, deze vind je enkel op de TM6. Heb je deze functie niet, laat de saus dan wat inkoken op 98°C.
Blackwell saus is heel lekker bij kalfsvlees. Gebruik pickles van Camps, deze zijn ideaal voor deze saus.
Koken met Jan
Wijnendale 83
9700 Oudenaarde
www.kokenmetjan.be
+32 475 78 11 20