Blackwellsaus "Camps" Afdrukken

Blackwellsaus "Camps" (Thermomix recept)

Ingrediënten

  • 1 sjalot
  • een klontje boter
  • 160 g droge witte wijn
  • 120 g kalfsbouillon
  • 180 g room
  • 120 g pickles van camps
  • peper en zout

Bereiding

  1. Pel de sjalot, snijd in 2 en doe deze in de beker, hak 3 sec / snelheid 5.
  2. Spatel naar beneden, voeg een klontje boter toe en stoof aan, 5 min / 120°C / snelheid 1.
  3. Werk in deze bereiding zonder het maatbekertje op het deksel, zo kan de saus sneller inkoken.
  4. Voeg de witte wijn en de kalfsbouillon toe en kook, 10 min / 100°C / snelheid 1.
  5. Voeg de room toe en kook 20 min / 120°C / snelheid 1.
  6. Voeg de pickles toe, kook 4 min / 120°C / snelheid 2,5, linksomdraaiend.
  7. Breng op smaak met peper en zout.
  8. Wil je de saus wat dikker, gebruik dan de indikfunctie, deze vind je enkel op de TM6. Heb je deze functie niet, laat de saus dan wat inkoken op 98°C.
Blackwell saus is heel lekker bij kalfsvlees. Gebruik pickles van Camps, deze zijn ideaal voor deze saus.
Koken met Jan - Workshops, kookdemo's en verkoop Thermomix, Big Green Egg, ...

Koken met Jan
Wijnendale 83
9700 Oudenaarde

www.kokenmetjan.be
+32 475 78 11 20

"Thermomix" is een gedeponeerd handelsmerk van Vorwerk. Deze website wordt niet door Vorwerk ondersteund, toegestaan of gepromoot. Cnudde NV - Officiële verdeler van de Vorwerk Thermomix® voor België, Nederland en Luxemburg. Cnudde NV