Wist je dat je bij Koken met Jan kan betalen met consumptiecheques?
Bierbrood met Orval of Chimay Afdrukken

Bierbrood met Orval of Chimay (Thermomix recept)

Ingrediënten

  • 100 g tarwebloem
  • 100 g roggebloem
  • 200 g meergranenbloem
  • 10 g verse gist
  • 160 g bier (orval of chimay)
  • 80 g water
  • 20 g boter
  • 7 g zout

Bereiding

  1. Doe de 3 soorten bloem, de gist, het bier en het water in de beker, kneed 7 min / stand kneden
  2. Voeg de boter en het zout toe en kneed nogmaals 2 min / stand kneden
  3. Kijk of het deeg mooi glad is en voeg eventueel nog wat extra water toe, kneed dan nogmaals 1 min / stand kneden
  4. Neem het deeg uit de beker en bol dit op.
  5. Laat 30 minuten rijzen onder een handdoek.
  6. Sla de lucht uit het deeg, bol hem op tot en ovalen vorm en leg hem in een rechthoekige bakvorm, ik heb de "Emile Henri bakvorm" 22x15x13 cm gebruikt.
  7. Laat een uurtje rijzen tot het deeg in volume verdubbeld is. De rijstijd is afhankelijk van de kamertemperatuur, zorg dat het deeg de bovenkant van de bakvorm bereikt heeft.
  8. Verwarm de oven op 240°C. Bak het brood gedurende 20 minuten in de voorverwarmde oven. Verminder de temperatuur tot 210°C en bak nog 20 minuten.
Koken met Jan - Workshops, kookdemo's en verkoop Thermomix, Big Green Egg, ...

Koken met Jan
Wijnendale 83
9700 Oudenaarde

www.kokenmetjan.be
+32 475 78 11 20

"Thermomix" is een gedeponeerd handelsmerk van Vorwerk. Deze website wordt niet door Vorwerk ondersteund, toegestaan of gepromoot. Cnudde NV - Officiële verdeler van de Vorwerk Thermomix® voor België, Nederland en Luxemburg. Cnudde NV