Béarnaisesaus (Thermomix recept)

Ingrediënten

  • 70 g gastric (te koop bij kruidenier of warenhuis)
  • 5 eierdooiers
  • een mespuntje cayennepeper
  • peper en zout
  • 125 g melkerijboter (gesmolten)
  • 3 el dragonblaadjes, gehakt
  • 3 takjes kervel, gehakt (optioneel)

Bereiding

  1. Zet de vlinder op het mes.
  2. Doe de gastric, eierdooiers, peper, zout en cayennepeper in de beker en klop op, 75°C / 6 min. / snelheid 3.
  3. Giet tijdens de laatste minuut, de gesmolten boter straalsgewijs door de opening langs boven, voeg dan de dragon en kervel toe en je saus is klaar.
  4. Smaak eventueel af met extra peper en zout.
Hoe warmer de gesmolten boter is, hoe dikker de béarnaise zal zijn. Let wel op dat ze niet te warm is want dan schift de saus.
Koken met Jan - Workshops, kookdemo's en verkoop Thermomix, Big Green Egg, ...

Koken met Jan
Wijnendale 83
9700 Oudenaarde

www.kokenmetjan.be
+32 475 78 11 20

"Thermomix" is een gedeponeerd handelsmerk van Vorwerk. Deze website wordt niet door Vorwerk ondersteund, toegestaan of gepromoot. Cnudde NV - Officiële verdeler van de Vorwerk Thermomix® voor België, Nederland en Luxemburg. Cnudde NV