Opendeurdagen op zaterdag 1 en zondag 2 november, kom genieten van een lekker Jura koffie !Klik hier
Big Green Egg | Wach, Learn, Taste ... Basisdemo met Chef Arie Van Prooijen
Big Green Egg
- Zondag 23 november
- 13.00 tot 17.00
- Gratis
Kookatelier Koken met Jan
Wijnendale 83
9700 Oudenaarde
Op het menu
Grillen: Tagliata di manzo, Italiaans gegrilde steak met gepofte tomaatjes.
Roken met rookhout en rook plankje
Spit: Kip en gemarineerde ananas
Wok: Mosseltjes op Thaise wijze (of scampi als er geen mooie mosselen zijn)
Doelgroep
- Wat kan je allemaal bereiden op dit veelzijdig kooktoestel ? Waarom een Big Green Egg aanschaffen ? Chef Arie geeft de antwoorden.
- Wie is Chef Arie Van Prooijen : Voeding en lekker eten is zijn leven, kok in hart en nieren! Steeds goedlachs en met een natuurlijke aanpak weet hij iedereen te overtuigen van de meerwaarde van de Big Green Egg. Als sinds jaren het groene bloed !
- Dit is een doorlopende kookdemonstratie. Iedereen welkom.
Programma
The Basics, Dit is dan ook echt de basics. Hier zie je hoe je een Big Green Egg aansteekt en wat je met dit veelzijdige buitenkooktoestel allemaal kan doen. Je ziet de demochef aan de slag en zij staat je graag te woord. Alle klassiekers passeren de revue.
- We starten om 13.00 uur met het aanmaken van de Big Green Eggs.
- Waarom een Big Green Egg aanschaffen?
- Welke modellen bestaan er?
- Welke accessoires heb je nodig, en welke bestaan er?
- Waarom met houtskool werken of brandhout ?
- Welk hout, welke houtskool en wat zijn de smaken?
- Roken met rookschilfers, grillplankjes, ...


