Pizza Masterclass | De echte Napolitaanse pizza | Chef Pizzaiolo Luca Fabozzi
Alfa forni houtoven
- Donderdag 09 mei
- 11.00 tot 15.00
- €75,00/pp.
Kookatelier Koken met Jan
Wijnendale 83
9700 Oudenaarde
Op het menu
Over Luca Fabozzi : “Luca is geboren in Napels, de pizzahoofdstad van de wereld. Als kind al ontwikkelde hij een interesse voor pizza en de "arte bianca", maar het werd pas echt een passie toen hij begon te studeren aan de "Academy of Pizza".
Nadat hij merkte dat veel mensen graag de kunst van het ambacht wilden leren, besloot hij te beginnen met het geven van pizzalessen, consulten en workshops. Dit is voor hem een droom die uitkomt, want hij heeft altijd al mijn cultuur met andere mensen willen delen.”
Doelgroep
- Pizza is HOT… en dat mag je best letterlijk nemen!
- Op zoek naar de traditionele Napolitaanse pizza... Luca zal samen met jullie een eigen deeg maken van start tot finish, met de hand om echt vat te krijgen op de structuur, elasticiteit & hydratatie van jouw deeg.
- Ook zullen we met Luca’s deeg aan de slag gaan op de Alfa en onze eigen pizza’s klaarmaken. Samen op zoek naar de perfecte klassieker, de MARGHERITA.
- Nadat je alle kennis hebt opgenomen rond het maken van je deeg leert Luca de verschillende ‘stretch’ technieken aan om de perfecte pizza te gaan bereiden. Naast een sterk deeg is jouw stretch techniek cruciaal voor een top resultaat. Jullie eigen gemaakte deeg kunnen jullie meenemen naar huis om de eerste resultaten thuis te kunnen demonstreren.
- Daarnaast komen ook jouw persoonlijke skills aan de beurt om de pizza te bereiden op het traditionele houtvuur van de Alfa forni. Hoe de oven voorbereiden, de pizza in en uit de oven halen en de perfecte kleur rondom rond krijgen.
- Na deze (Engelstalige) Masterclass van 4u kunnen jullie aan de slag als echte pizzaiolo's !
Programma
- Hoe maak je de Alfa snel & makkelijk aan en controleer je de temperatuur.
- Hoe werkt ‘biga’ of ‘voordeeg’ als makkelijkste alternatief voor gist. Individueel maken we ons eigen deeg met de hand.
- Aanleren van ‘staglio’ methode voor de juiste spanning van de pizzabolletjes.
- Techniek & praktijk om de ‘stretch’ methode in de vingers te krijgen.
- Aan de slag met de Alfa voor de perfecte focaccia & margherita.
- Je gaat naar huis met je eigen gemaakt deeg.