Wafels (Thermomix recept)
Ingrediënten
- 200 g boter
- 6 eieren
- 750 g melk
- 11 g bakpoeder
- 500 g zelfrijzende bloem
- 50 g suiker
- 20 g vanillesuiker
- snufje zout
Bereiding
- Smelt de boter in een pannetje, bewaar apart
- Scheid de eidooiers van de eiwitten, bewaar apart
- Doe de melk in de beker en verwarm, 6 min. / 37°C / snelheid 2
- Voeg het bakpoeder, bloem, suiker en vanillesuiker toe en meng, 30 sec / snelheid 4
- Laat de Thermomix draaien op snelheid 3 en giet langs de opening van bovenaf de gesmolten boter erbij. Voeg ook de eidooiers toe langs boven en klop nog 30 sec. / snelheid 3. Doe deze massa in een apart recipiënt
- Neem een verse beker (of was je eerste beker heel grondig af). Zet de vlinder op het mes, voeg de eiwitten en een snufje zout toe en klop op, 4 min. / snelheid 3,5
- Spatel het eiwit voorzichtig onder het mengsel
- Laat het beslag een half uurtje rusten onder een vochtige handdoek op een warme plaats
Dit recept is geschreven voor het Fritel wafelijzer van 1600 W.
Koken met Jan
Wijnendale 83
9700 Oudenaarde
www.kokenmetjan.be
+32 475 78 11 20