Mosselen met chorizo en curry (Thermomix recept)

Ingrediënten

  • 1 grote ui, in 4 gesneden
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode paprika, in stukken, zonder de zaadlijsten
  • 1 el rode currypasta
  • 100 g chorizo, in blokjes gesneden
  • 80 g olijfolie
  • 1 kg mosselen
  • 200 g gepelde tomaten
  • scheutje donkere rhum
  • cayennepeper, peper en zout
  • enkele takjes platte peterselie, fijngesneden

Bereiding

  1. Doe de ui, look en paprika in de beker en hak, 3 sec / snel 5.
  2. Spatel naar beneden, voeg de rode currypasta, chorizo en olijfolie toe en stoof aan, 7 min. / 120°C / snel 1, zonder het maatbekertje.
  3. Was ondertussen de mosselen en doe ze in de Varomaschaal, bewaar koel.
  4. Voeg de gepelde tomaten en de rhum toe, plaats de Varoma en stoom, 13 / Varoma / linksomdraaiend, snelheid 2.
  5. Verwijder de Varomaschaal en zet apart.
  6. Kruid af met en snufje cayennepeper, peper en zout.
  7. Schap de gestoomde mosslen in een diep bord en overgiet ze met wat saus en fijngesneden peterselie.
Koken met Jan - Workshops, kookdemo's en verkoop Thermomix, Big Green Egg, ...

Koken met Jan
Wijnendale 83
9700 Oudenaarde

www.kokenmetjan.be
+32 475 78 11 20

"Thermomix" is een gedeponeerd handelsmerk van Vorwerk. Deze website wordt niet door Vorwerk ondersteund, toegestaan of gepromoot. Cnudde NV - Officiële verdeler van de Vorwerk Thermomix® voor België, Nederland en Luxemburg. Cnudde NV