Focaccia van zwarte olijven en zongedroogde tomaten (Thermomix recept)

Ingrediënten

  • 30 g parmezaanse kaas, in stukken gesneden
  • 200 g lauw water
  • 10 g verse gist
  • 250 g tarwebloem
  • 20 g olijfolie
  • een snufje zout
  • 10 ontpitte zwarte olijven, in 2 gesneden
  • 10 zongedroogde tomaten op olie, in 4 gesneden
  • 1 teentje knoflook, gesnipperd
  • 10 blaadjes salie
  • 1 takje rozemarijn
  • grof zout
  • een scheutje kruidenolie

Bereiding

  1. Doe de kaas in de beker en mix, 10 sec. / snelheid 10, bewaar apart.
  2. Doe het water en de gist in de beker en meng, 5 sec. / snelheid 6.
  3. Voeg de bloem toe en meng, 20 sec. / snelheid 6.
  4. Voeg het zout en de olijfolie toe en kneed, 2 min. / stand kneden.
  5. Bekleed een bakplaat met bakpapier en giet er de deeg op met behulp van een samoerai-spatel. Laat natuurlijk uitvloeien.
  6. Laat gedurende 1 uur rijzen op een warme plaats.
  7. Garneer de focaccia met de olijven en de zongedroogde tomaten.
  8. Strooi de look, gehakte kruiden, wat zeezout en de gemalen Parmezaanse kaas over de focaccia.
  9. Laat nogmaals rijzen gedurende minstens 30 minuten.
  10. Besprenkel de gerezen deg met wat kruidenolie en bak 20 minuten in een voorverwarmde oven op 200°C.
Koken met Jan - Workshops, kookdemo's en verkoop Thermomix, Big Green Egg, ...

Koken met Jan
Wijnendale 83
9700 Oudenaarde

www.kokenmetjan.be
+32 475 78 11 20

"Thermomix" is een gedeponeerd handelsmerk van Vorwerk. Deze website wordt niet door Vorwerk ondersteund, toegestaan of gepromoot. Cnudde NV - Officiële verdeler van de Vorwerk Thermomix® voor België, Nederland en Luxemburg. Cnudde NV