Aubergine lamsgehakt Afdrukken

Aubergine lamsgehakt (Thermomix recept)

Ingrediënten

  • 2 kleine aubergines
  • 300 g water
  • 2 uien, in 4 gesneden
  • 4 teentjes knoflook
  • 70 g olijfolie
  • 500 g lamsgehakt
  • 400 g gepelde tomaten
  • 40 g geconcentreerde tomatenpuree
  • 50 g rode wijn
  • 70 g broodkruim
  • snuifje nootmuskaat, kaneel, gemalen komijn, oregano, marjolein
  • 1 tl harissa
  • peper en zout
  • peterselie

Bereiding

  1. Snijd de aubergines overlangs in twee, besprenkel met olijfolie en leg met de snijkant naar beneden in de bovenste Varomaschaal.
  2. Doe 300 g water in de beker, plaats de Varomaschaal en stoom 12 min / Varoma / snelheid 1. Laat afkoelen en bewaar apart. Reinig de beker.
  3. Doe de uien, de look en de olijfolie in de beker en hak 3 sec / snelheid 5.
  4. Spatel naar beneden en sauteer, 5 min / 120°C / snelheid 1.
  5. Laat de Thermomix draaien, 6 min / 120°C / linksdraaiend, snelheid 2. Voeg ondertussen het lamsgehakt beetje per beetje toe door de opening in het deksel.
  6. Voeg de gepelde tomaten, tomatenpuree, rode wijn, broodkruim, specerijen en kruiden toe en gaar 12 min / 100°C / linksdraaiend, snelheid 2. Plaats het stoommandje in plaats van het dopje op het deksel om spatten te voorkomen.
  7. Proef en kruid bij met peper en zout.
  8. Haal de aubergines lichtjes uit met een lepel, vul met de gehaktvulling. Gratineer een vijftal minuten onder de grill van de oven.
  9. Werk af met wat fijngesneden peterselie.
Koken met Jan - Workshops, kookdemo's en verkoop Thermomix, Big Green Egg, ...

Koken met Jan
Wijnendale 83
9700 Oudenaarde

www.kokenmetjan.be
+32 475 78 11 20

"Thermomix" is een gedeponeerd handelsmerk van Vorwerk. Deze website wordt niet door Vorwerk ondersteund, toegestaan of gepromoot. Cnudde NV - Officiële verdeler van de Vorwerk Thermomix® voor België, Nederland en Luxemburg. Cnudde NV