Abrikozenbroodjes / Catalaanse schoentjes (Thermomix recept)

Ingrediënten

  • 10 g verse gist
  • 200 g water
  • 20 g boter
  • 400 g tarwebloem
  • 7 g zout
  • 120 g gedroogde abrikozen

Bereiding

  1. Doe de gist samen met het water en de boter in de beker en meng, 1 min. / 37°C / snelheid 2.
  2. Voeg de bloem toe en kneed, 5 min. / stand kneden.
  3. Voeg het zout en de gedroogde abrikozen toe en kneed, 1 min. / stand kneden.
  4. Haal de deeg uit de beker, bol op, dek af met een keukenhanddoek en laat een half uur rijzen op kamertemperatuur.
  5. Verdeel het deeg in porties van 40 g, bol op en rol vervolgens met beide handen uit zodat je aan weerskanten een puntje krijgt.
  6. Leg de broodjes op bakmatje. Dek af met een keukenhanddoek en laat een uur rijzen tot ze verdubbeld zijn in omvang.
  7. Bak de broodjes 20 à 25 min. in een voorverwarmde oven van 200°C. Zet een kommetje met ijsblokjes in de oven zodat de korst krokant wordt gestoomd.
Koken met Jan - Workshops, kookdemo's en verkoop Thermomix, Big Green Egg, ...

Koken met Jan
Wijnendale 83
9700 Oudenaarde

www.kokenmetjan.be
+32 475 78 11 20

"Thermomix" is een gedeponeerd handelsmerk van Vorwerk. Deze website wordt niet door Vorwerk ondersteund, toegestaan of gepromoot. Cnudde NV - Officiële verdeler van de Vorwerk Thermomix® voor België, Nederland en Luxemburg. Cnudde NV