Winterwarmte opendeur op vrijdag 21, zaterdag 22 en zondag 23 november, kom genieten van een lekker Jura koffie en meer !Klik hier
Menu
Winterwarmte opendeur op vrijdag 21, zaterdag 22 en zondag 23 november, kom genieten van een lekker Jura koffie en meer !Klik hier
Inschrijven

Big Green Egg | Wach, Learn, Taste ... Basisdemo met Chef Jens Zutterman

Big Green Egg

  • Zondag 23 november
  • 13.00 tot 17.00
  • Gratis

Kookatelier Koken met Jan
Wijnendale 83
9700 Oudenaarde

Op het menu

Grillen: Tagliata di manzo, Italiaans gegrilde steak met gepofte tomaatjes.

Roken met rookhout en rook plankje

Spit: Kip en gemarineerde ananas 

Wok: Mosseltjes op Thaise wijze (of scampi als er geen mooie mosselen zijn)

Doelgroep

  • Wat kan je allemaal bereiden op dit veelzijdig kooktoestel ? Waarom een Big Green Egg aanschaffen ? Chef Arie geeft de antwoorden.
  • Wie is Chef Jens Zutterman :

    Voor Jens is de Big Green Egg niet zomaar een bbq, maar een bron van culinaire magie. Elke dag weer ontdekt hij nieuwe smaken en technieken. Vraag hem naar zijn favoriete gerechten en je komt al snel in een heerlijk dilemma: van reverse sear picanha tot risotto met boschampignons. Of wat dacht je van asperges met gerookte boter en een uientaartje? De mogelijkheden zijn eindeloos! Bij Jens zal je ontdekken dat zelfs putje winter je niet zal tegenhouden om je Big Green Egg aan te steken. Bereid je voor op een culinair avontuur vol passie, smaak en inspirerende creaties.

  • Dit is een doorlopende kookdemonstratie. Iedereen welkom.

Programma

The Basics, Dit is dan ook echt de basics. Hier zie je hoe je een Big Green Egg aansteekt en wat je met dit veelzijdige buitenkooktoestel allemaal kan doen. Je ziet de demochef aan de slag en zij staat je graag te woord. Alle klassiekers passeren de revue.

  • We starten om 13.00 uur met het aanmaken van de Big Green Eggs.
  • Waarom een Big Green Egg aanschaffen?
  • Welke modellen bestaan er?
  • Welke accessoires heb je nodig, en welke bestaan er?
  • Waarom met houtskool werken of brandhout ?
  • Welk hout, welke houtskool en wat zijn de smaken?
  • Roken met rookschilfers, grillplankjes, ...

Inschrijven

online

"Thermomix" is een gedeponeerd handelsmerk van Vorwerk. Koken met Jan is een officiële verdeler van de Vorwerk Thermomix® voor België, Nederland en Luxemburg. Vorwerk